Jong talent ArtOlive 2011

“…Met THE MEMORIAL WALL, A SOCIAL MONUMENT, weet Marie-Anne Huiskamp een levend en interactief monument te creëren voor actuele en tijdelijke archieven. Deze archieven kunnen bestaan uit bijvoorbeeld fotoboeken die zijn gevonden en verzameld na een tsunami of uit foto”s die zijn weggewaaid na een orkaan. De foto”s worden in het template van Facebook getoond. Zodoende is er ruimte voor de gebruikelijke likes en reacties. Op intrigerende wijze weet Huiskamp een hedendaags sociaal netwerk in te zetten voor een gebruik waar het in eerste instantie niet voor is gemaakt. Tegelijkertijd toont zij ook de beperkingen die het template met zich meebrengt; hoe schrijnend is het dat je een natuurramp met ernstige gevolgen slechts kan liken. Facebook lijkt onze uitingsmogelijkheden dan wel te vergroten, maar in feite wordt de manier waarop wij onze emoties kunnen uiten onderworpen aan een gestandaadiseerd format…”  ~ Alexander Mayhew

ArtOlive Jong Talent is een jaarlijks terugkerend evenement waar de meest veelbelovende afstudeerders van de Nederlandse Kunstacademies in één overzichtstentoonstelling gepresenteerd worden. ArtOlive Jong Talent 2011 onderscheidt zich van andere exposities door in één overzichtstentoonstelling een platform aan de meest getalenteerde afstudeerders van de Nederlandse kunstacademies te bieden.

No Comments